Portretschilderen met Kees Ruhe

Als kunstenaar vond ik mijn schilderlessen altijd een fijne ervaring. Portretschilderen werd al gauw mijn favoriete bezigheid. Al snel bleek de combinatie van therapie geven waarbij een cliënt zelf een zelfportret maakt een schot in de roos.

Portretschilderen en jezelf waarderen

Lees en hoor je ook regelmatig dat je eerst van jezelf moet houden voor je een ander kunt liefhebben? Veel mensen zien alleen van zichzelf wat ze niet kunnen. Hoe kun je jezelf omarmen met alle goede en minder goede eigenschappen? Ik ga graag met je erover praten. Hypnose is hierbij weer het hulpmiddel. Dan ga je een zelfportret maken. De resultaten zullen je verrassen. Je leert naar jezelf te kijken op een andere, vergevingsgezinde manier. Zo ben je (eindelijk) in staat om van jezelf te houden zoals je bent. Het portret wat je hebt gemaakt is een prachtige herinnering eraan, mocht je het af en toe weer eventjes vergeten.

Schilder je ziel

Praten is een goed hulpmiddel om je gevoelens in kaart te brengen. Een andere aanpak is het schilderen van je zelfportret. Waarbij we een gesprek natuurlijk niet uit de weg gaan. Jezelf weergeven kan alleen als je ook goed naar jezelf kijkt. Waarom je portretschilderen je helpt:

  • Door te doen, bevrijd je je hersenen van denken;
  • Een creatieve bezigheid verbetert je stemming;
  • Met creatief bezig zijn houd je je brein gezond;
  • Je onderbewustzijn krijgt kansen om aan de oppervlakte te komen.

"Je kunt je leeftijd en de wereld om je heen niet veranderen, maar wél hoe je je daarbij voelt!
Hoe je op de wereld reageert en hoe je omgaat met jezelf."

~ Kees Ruhe ~

Niet creatief, artistiek of kunstzinnig aangelegd?

Leuk! Het gaat namelijk niet om het schilderij als resultaat, maar om het proces. Kijken naar jezelf en dat proberen weer te geven geeft je wonderbaarlijke dingen. Bovendien weet je nooit wat je kunt als je het niet geprobeerd hebt!

“Ik heb het nog nooit gedaan,
dus ik denk dat ik het wel kan.”

~ Pipi Langkous ~

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?
Neem nu contact op en we kijken samen verder!